El-Kretsen bjuder in till årets konferens

Välkommen till Green Electronics Summit 12–13 juni i Saltsjöbaden!

Elavfall är den snabbast växande sortens avfall och är förenat med en rad stora frågor för människa och miljö. Hur kan vi optimera tillverkning, livslängd och återvinning för att minimera produkternas miljömässiga och sociala fotavtryck, och vilka skyldigheter har vi enligt ny lagstiftning?

På konferensen presenterar hållbarhetsansvariga från flera av Sveriges och världens största varumärken hur de har omsatt visioner och miljöambitioner till praktik och vad det har gett för effekt.

Ekonomiprofessor Micael Dahlén inspirationstalar om hur vi kan använda forskning inom allt från lycka till ekonomi för att rädda vår värld, och representanter från våra myndigheter berättar om befintliga och nya styrmedel att hålla koll på. Efter konferensen kommer du att ha god inblick i allt från miljömärkningar och den nya kemikalieskatten som träder i kraft 1 juli till framtidens miljökrav inom offentlig upphandling och andra myndighetskrav kopplade till elprodukter.

I en avslutande framtidsutblick diskuterar en panel av experter och politiker återvinningens roll, framtidens elektronik och vad som krävs för fortsatt förändring – samt svarar på publikfrågor.

Varför ska jag komma?

Är du producent av elprodukter eller batterier? Jobbar du med tillsyn, inköp eller upphandling? Miljökommunikation eller miljöstrategi inom din kommun? Eller vill du bara rent allmänt förbättra vår värld? Då är Green Electronics Summit ett självklart val. Vi utlovar ny kunskap, inspiration och spännande möten.

Program

Klicka här för att titta på programmet

Obs! Programmet uppdateras och utökas fram till konferensen.

Saving the World

Micael Dahlén, professor vid Handelshögskolan i Stockholm och författare bland annat till boken Kaosologi, inspirationstalar om hur vi kan använda den senaste forskningen inom så skilda grenar som lycka, affärer och ekonomi för att rädda vår värld.

Utställning

I anslutning till konferensen finns en utställning där du kan fördjupa dig inom allt från återvinning av elprodukter och konfliktmineraler till exempel på framtidens gröna elektronik.

Anmälan

Anmäl dig nu så är du med i utlottningen om att få sova lite extra skönt! Bland de 50 första anmälningarna lottar vi nämligen ut hotellets svit där en lycklig deltagare får bo kostnadsfritt.

Plats och logi

Vår Gård i Saltsjöbaden är en Svanenmärkt konferensanläggning knappt 40 minuter från Slussen med Saltsjöbanan eller 20 minuter med bil. Den storslagna konferensutsikten mot skärgården förstärks med fördel med en promenad i skogen, en paddeltur i viken eller ett dopp från bryggan.

Restaurangen är känd för sin mat och hotellets eget bageri tar frukosten och fikapauserna till en ny nivå.