Ekonomiassistent/kundtjänstansvarig

El-Kretsen är Sveriges största insamlingssystem för elavfall och batterier. Vi samarbetar med Sveriges alla 290 kommuner, ett 20-tal transportörer och ett 30-tal återvinnare, och tillsammans gör vi svensk återvinning till den mest effektiva i världen. Vår uppgift är att hjälpa producenterna att uppfylla sitt producentansvar genom att erbjuda ett rikstäckande insamlingssystem. Idag har vi cirka 1700 anslutna producenter som varje månad deklarerar de produkter och batterier de sätter på marknaden. Vi sitter i trevliga lokaler centralt i Stockholm.

Om tjänsten

Som ekonomiassistent har du ansvar för vår leverantörsreskontra inklusive ankomstregistrering, kontering och bokföring av fakturorna. Reskontrahanteringen sker i vårt ekonomisystem Visma Control. I tjänsten ingår även kreditering av kundfakturor som har bedömts vara felaktiga.

Som kundtjänstansvarig blir ditt redskap framförallt mail och telefon. Hur lagstiftningen kring producentansvar ser ut och hur vi hjälper våra kunder uppfylla sina lagkrav är grunden för dig för att kunna besvara inkommande frågor. Du sköter avtalshantering, administration och information till nya och befintliga kunder och svarar på frågor om deklarationer. Kundadministrationen sker i Super Office. Till din hjälp har du både trevliga och kunniga kollegor som sitter i din närhet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% (37,5 tim/vecka) med 6 månaders provanställning.

Om dig

Vi söker dig som gillar människor och som brinner för att alltid ge bästa support. Du får en unik position på företaget men många frågor tangerar dina kollegors. Därför är det viktigt att du har en förmåga att själv strukturera ditt arbete samtidigt som du är en lagspelare. Du gillar ordning och reda och är van att hantera siffror. Vissa perioder är stressiga. Det är viktigt att du kan hantera detta och har en förmåga att sortera och prioritera på bästa sätt för dig och för arbetets skull.

Många av våra producenter är utländska så du måste vara väl förtrogen i att prata och skriva på engelska. Tidigare erfarenhet av Visma Control och Super Office är meriterande men inte ett krav. Du behöver inte ha en bakgrund eller kompetens kring miljöfrågor. Däremot förutsätter vi att du delar våra värderingar om hållbarhet och miljö som lika stora och viktiga frågor för framtiden.

Ansökan

Välkommen med ditt personliga brev och CV till: ildiko.muranyi@el-kretsen.se

Frågor

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta ekonomichef Ildiko Muranyi, 08-545 212 96