Aktuellt

25 oktober 2023

Vinnarna är utsedda i årets WIN WIN Gothenburg Sustainability Award

Sedan år 2000 har non-profitorganisationen WIN WIN Gothenburg Sustainability Award delat ut sitt pris med samma namn till organisationer, rörelser, företag eller individer som bidragit till en större förändring i arbetet mot en mer hållbar framtid. Utmärkelsen ska stimulera kreativa lösningar och skapa hållbara synergier som förbättrar balansen mellan världens ekologiska, miljömässiga och sociala behov. Organisationens arbete finansieras bl. a. av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen, med flera.

2023 års tema var ”Fighting Desinformation”, specifikt i relation till vår tids revolutionerande digitalisering. Digitaliseringen har makten att föra samma människor från olika delar av jorden, och bidra till snabb och demokratisk informationsspridning; men kan på samma sätt också vara en stor orsak till utbredningen av farlig och vilseledande desinformation. WIN WIN Gothenburg Sustainability Award vill uppmärksamma de åtgärder som faktiskt genomförs för att förhindra desinformation, förbättra den demokratiska diskussionen, och inspirera till strävan att nå FN:s globala hållbarhetsmål.

Läs mer om vinnarna och priset i Kunskapsrummet.

 • Fredrik Benson, ny vd på El-Kretsen

  Fredrik Benson har utsetts till ordinarie vd i El-Kretsen, han har under 2023 haft rollen…

  Läs mer
 • Sprid ordet den 14 oktober!

  International E-Waste Day (IEWD) är en temadag som initierats av WEEE Forum – paraplyorganisationen för europeiska PRO:s…

  Läs mer
 • Seminarium för producenter

  Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om kommande förändringar i förordningarna. Hur påverkar det dig som…

  Läs mer
 • Remondis + El-Kretsen

  El-Kretsen samarbetar med Remondis för återvinning av lampor. Under 2023 invigs en helt ny och…

  Läs mer
Nyare artiklarÄldre artiklar