KUNSKAPSRUMMET

Årets workshop i förbättringsarbete för insamlingskedjan

15 februari 2024

Årets workshop i förbättringsarbete för insamlingskedjan

Den 8 februari arrangerade vi vår workshop där deltagare från kommun och ÅVC, transportörer, och förbehandlare träffades för att diskutera frågor kring insamling av elavfall och batterier.

Var och en är en viktig del i insamlingskedjan, men också hur överlämningen till nästa delprocess fungerar, och förståelse för processen som helhet. Vi fortsatte att jobba vidare med delarna som vi vet behöver förbättras eller informeras om, t ex: Skrymmande elektronik, Avlämnarintyg, Elburar, Kyl och frys och stora vitvaror, digitala verktyg, och hantering och säkerhet kring batterier.
Deltagarna fick diskutera i grupper och själva ta upp problem eller frågor. Det resulterade i många bra samtal, tips på rutiner och förslag på lösningar, och inputs till oss på saker som kan utvecklas eller områden som deltagarna upplever kan förbättras.

Vi fick också ta del av exempel på resultat som våra tidigare diskussioner lett fram till. Jesper Nyberg, Vd på NG Metall, berättade om deras förbättringsarbete och presenterade deras nya burvändare. En innovation för skonsam hantering av elburar. Vi uppmärksammade också vinnarna i vår tävling i förbättringsförslag på ÅVC och fick höra hur deras lösningar kom till.

Richard, El-Kretsen
Richard, El-Kretsen går igenom säkerhet och hantering kring batterier

Sammanfattningsvis från vår sida; en mycket bra, trevlig och givande dag! Stort tack till alla som tog sig tiden att komma till Stockholm för att delta!

Vi tar med oss detta i arbetet med handlingsplanen för 2024, och kommunikationen kring det sker främst i våra nyhetsbrev, vanligtvis en gång per månad, som skickas till de mejladresser som finns registrerade, och läggs upp i Hämtplatsportalen.

Diskussion i grupper
Diskussion i grupper
Jesper NG metall
Jesper Nyberg, Vd NG metall
Eva skriver upp förväntningar på dagen
Eva, El-Kretsen skriver ned deltagarnas förväntningar på workshopen
 • Hållbarhetsrapport 2023

  Läs mer
 • Fredrik Benson, ny vd på El-Kretsen

  Fredrik Benson har utsetts till ordinarie vd i El-Kretsen, han har under 2023 haft rollen…

  Läs mer
 • Seminarium för producenter

  Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om kommande förändringar i förordningarna. Hur påverkar det dig som…

  Läs mer
 • Remondis + El-Kretsen

  El-Kretsen samarbetar med Remondis för återvinning av lampor. Under 2023 invigs en helt ny och…

  Läs mer
Nyare artiklarÄldre artiklar
KUNSKAPSRUMMET