KUNSKAPSRUMMET

Integritetspolicy

Personuppgifter

El-Kretsen AB (nedan El-Kretsen) behandlar personuppgifter med största omsorg. Genom att lämna information via vår webbplats godkänner du att El-Kretsen behandlar personuppgifter såsom kontaktinformation och företagsuppgifter. Dessa uppgifter används för att administrera affärsrelationen samt i försäljning och marknadsföring.

Tillgång

De personuppgifter du lämnar till oss kan komma att delas med El-Kretsen externa leverantörer (så som IT-leverantörer) i den mån det behövs för att administrera och genomföra ovan nämnda ändamål. Dina personuppgifter kommer dock inte att i övrigt vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke.

Endast personer hos El-Kretsen som behöver behandla personuppgifterna för ändamålen ovan har tillgång till uppgifterna. El-Kretsen har vidare vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot bl.a. förlust och obehörig åtkomst.

El-Kretsen sparar dina personuppgifter till dess att uppgifterna inte längre behövs för det angivna ändamålet eller anses vara inaktuella.

Rättigheter

El-Kretsen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Detta innebär att vi ansvarar för att dina personuppgifter behandlas korrekt och i enlighet med tillämplig lag.

Du har rätt att kontakta El-Kretsen och få veta vilka uppgifter som finns om dig. Du har rätt att få ut personuppgifterna i ett maskinläsbart format och du har rätt att överföra dina personuppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.

Du kan när som helst begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas eller att vi ska radera dina personuppgifter. Notera dock att en begränsning eller radering kan innebära att El-Kretsen inte har möjlighet att skicka dig information i enlighet med dina önskemål. Vi är även skyldiga att på din begäran rätta uppgifter om dig som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

Om du har frågor om El-Kretsens personuppgiftsbehandling kan du kontakta bolagets dataskyddsombud på Jorgen.Hansen@midagon.com.

Om du är missnöjd över hur El-Kretsen behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla sådant missnöje till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som är tillsynsmyndighet för El-Kretsens personuppgiftsbehandling.

Cookies

Detta avsnitt av integritetspolicyn gäller för El-Kretsen användning av cookies på vår webbplats. Här beskrivs vilken typ av cookies vi använder på webbplatsen, varför vi använder cookies, hur du kan blockera eller radera cookies samt var du kan läsa mer om de specifika cookies som används.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten fil, som sparas på din dator när du besöker en webbplats. Denna fil lagrar information som kan läsas av webbsidan om du besöker den igen vid ett senare tillfälle. Vissa kakor är nödvändiga för att sidan ska fungera ordentligt. Andra cookies förenklar för besökaren: De kommer ihåg dina inloggningsuppgifter eller vilket språk du har valt till exempel. Kakor innebär att du inte behöver fylla i samma information på nytt. Cookies används också i marknadsföringsändamål då de möjliggör att webbsidan kan identifiera dig som en återkommande besökare och kan då ge dig en personligare upplevelse.

Vad använder El-Kretsen cookies till?

Vissa cookies som El-Kretsen använder är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att möjliggöra att du kan röra dig på webbplatsen och använda dess funktioner. Du behöver inte godkänna vår användning av nödvändiga cookies eftersom de krävs för att vi ska kunna tillhandahålla webbplatsen.

Webbplatsen använder även cookies som tillåter oss att optimera webbplatsens funktioner, att förbättra din upplevelse av webbplatsen, att göra webbplatsen enklare att använda samt att skräddarsy webbplatsen till dina intressen och behov. Dessutom används cookies för att sammanställa anonym statistik för att vi ska förstå hur våra användare surfar på webbplatsen och därigenom kunna förbättra oss.

Vilken typ av cookies använder vi?

Det finns två typer av cookies på webbplatsen:

Nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och går inte att stänga av. De placeras vanligtvis bara ut som svar på en åtgärd från dig. Du kan ställa in din webbläsare på att blockera dessa cookies eller varna dig om dem, men det kan göra att vissa delar av webbplatsen inte fungerar. Dessa cookies lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Analyscookies

För att kunna förbättra webbplatsen, dess information och funktionalitet vill vi samla in statistik. Dessa cookies tillåter oss att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare förflyttar sig på webbplatsen. All information som samlas in via dessa cookies är aggregerad och anonym. El-Kretsen använder sig av verktyget Matomo Analytics. Klicka här för att läsa mer om Matomo.

Den här webbplatsen använder sig av dessa cookies:

 

Hur kan jag avaktivera cookies?

Du kan ställa in i din browser så att cookies avaktiveras. Observera dock att om du stänger av cookies, så lagras inte längre ditt namn och lösenord på någon webbplats.

Ett alternativ är att använda sig av ett tillägg till sin webbläsare som både visar och ger alternativ till att blockera vissa cookies. Exempel på ett populärt sådant verktyg är Ghostery.

Så här gör du för att stänga av användandet av cookies i olika webbläsare:
Safari
  1. Öppna Safari
  2. Välj ”Inställningar” under ”Safari-menyn” och klicka på ”Integritetsskydd”
  3. Du inaktiverar Cookies genom att välja ”Blockera Cookies”
Firefox
  1. Öppna Firefox
  2. Välj menyn ”Verktyg” och klicka på ”Inställningar”
  3. Välj ”Sekretess” och avmarkera valet ”Tillåt att webbplatsen lagrar kakor”
  4. Om det inte fungerar direkt kan du behöva starta om din webbläsare
Chrome
  1. Öppna Chrome
  2. Välj ”Integritet och säkerhet” under ”Inställningar”
  3. Välj ”Cookies och annan webbplatsdata”
  4. Under ”Allmänna inställningar” väljer du ”Blockera alla cookies”
Edge
  1. Öppna Edge
  2. Klicka på ikonen för Edge-menyn
  3. Klicka på ”Inställningar”
  4. Klicka på ”Visa avancerade inställningar”
  5. Scrolla ner till ”Cookies” och välj ”Blockera cookies”

Särskilt om våra appar

Vi har tagit fram ett antal appar för att underlätta avlämning, mottagning, transport och rapportering av farligt avfall. I dessa behandlar vi personuppgifter såsom namn, arbetstitel, företags-, återvinningscentrals-, eller kommunkoppling, e-postadress och telefonnummer. I vissa fall även uppgift om lokalisering, när det är nödvändigt. Nedan framkommer vilka som kan få tillgång till personuppgifterna i apparna, utöver El-Kretsens egen personal.

Insamlareappen:

– Underleverantör för informationsutskick

– Underleverantörer för kundhantering

– Underleverantörer för tekniskt underhåll, utveckling av El-Kretsens interna plattformar

Verksamhetsavfallsappen:

– Underleverantör för informationsutskick

– Underleverantörer för kundhantering

– Underleverantörer för tekniskt underhåll, utveckling av El-Kretsens interna plattformar

Leverantörsappen:

– Underleverantör för informationsutskick

– Underleverantörer för kundhantering

– Underleverantörer för tekniskt underhåll, utveckling av El-Kretsens interna plattformar 

– Andra användare av Leverantörsappen (användare som har en yrkesmässig relation till varandra och arbetar inom insamlingssystemet)

KUNSKAPSRUMMET